PilatesYogi

YIN-Restorative Yoga

YIN-Restorative Yoga is een meditatieve, rustige maar intensieve vorm van yoga waarbij houdingen, veelal lig-en zithoudingen, langere tijd worden aangehouden, ongeveer 3 tot 5 minuten. We wisselen de yin yoga houdingen af met een restorative houdingen om tot “rust” te komen.

Door spieren te ontspannen in de houding rek je met behulp van de zwaartekracht de stuggere, diepe weefsels zoals het bindweefsel, gewrichten en pezen. Dit maakt de houdingen intens maar geeft ruimte en maakt soepeler en sterker. We gebruiken rollen, kussens en dekens ter ondersteuning.

Ook zijn YIN-Restorative Yoga en mindfulness onlosmakelijk met elkaar verbonden, je leert je aandacht in het hier en nu te brengen en te houden. Omdat je best lang in een houding blijft heb je alle ruimte om te voelen en goed te luisteren naar het lichaam. Het draait om totale ontspanning, overgave en loslaten.

Bij alle YIN houdingen worden ook bepaalde meridianen (energiebanen, zoals bij acupunctuur) gestimuleerd d.m.v stretch of druk waardoor je de doorstroming van (stagnerende) energie weer stimuleert en activeert. Deze energiebanen worden bij acupunctuur geactiveerd d.m.v naalden, bij de YIN-Restorative Yoga doen we het door bepaalde houdingen aan te nemen.

YIN-Restorative Yoga geeft rust én energie. Een van de mooiste effecten van YIN-Restorative Yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen en de ruimte die in je lichaam ontstaat. Door je over te geven aan de houding en te voelen wat er gebeurt ontstaat er diepe ontspanning en wórdt je de houding.

“Everyone is the architect of their own happiness.”
Joseph Pilates

Sluit Menu
Open chat
Welkom bij PilatesYogi. Klik op "Open chat" om in contact te komen met Hilal Altin.